Avaluació dels blogs

  • Blog col·lectiu: “Bloc del 6è curs del Ceip Lavínia”

Aquest blog consisteix en un petit diari de l’escola Lavínia escrit pels alumnes de sisè. Per tant, permet que creein els seus propis textos i que aquests siguin llegits, que exposin un tema treballat, que potenciïn la reflexió i el debat sobre la notícia que s’ha redactat aquella setmana, permet el treball col·laboratiu ja que les notícies les redacten per parelles entre tot el grup classe i facilita l’estructuració d’idees i continguts.

Aquest blog no serveix per a reflexionar sobre la feina feta i autoavaluar-se, a no ser que a l’aula es faci específicament aquesta tasca amb el/la mestre/a i amb la resta d’alumnes permetén així la coavaluació entre iguals. Tampoc crec que integri gaires elements multimèdia ni hipervincles. I el perill que li veig és que l’alumnat es quedi amb la idea de fer safareig com la notícia de que la dona de la neteja fuma.

  • Blog individual: “Els Fèlids”

Aquest blog tracta del tema concret dels fèlids que es treballa en la matèria de Ciències Naturals. En el blog els alumnes poden crear textos i ser llegits per la resta, però només sobre aquesta unitat didàctica dels fèlids. Els permet exposar el que ja s’ha treballat a l’aula.  Crec que com a blog permet el treball col·laboratiu ja que dividint el grup classe en petits grups es poden ocupar de diverses parts del tema i entre tots mirar de que tot estigui el més correcte possible i facilita l’estructuració d’idees i de continguts. És una altra manera d’autoavaluar-se i de reflexionar sobre la feina feta d’una manera més motivadora i amb diversos hipervincles i elements multimèdia atractius per l’alumnat de primària.

Anuncios

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: